živa stanojević

Živa Stanojević

reditelj, kreativni direktor, CGI generalista

Živa Stanojević je docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, studijskim programima dizajn video igara, animacija i VFX. Reditelj (Fortvol Films), kreativni direktor i CGI generalista (VFX, animacija, motion design).

Živa je rođen 1980. godine. Osnovne i master studije završio je na Akademiji umetnosti Novi Sad gde se u okviru doktorskih studija bavi istraživanjem AI generativne umetnosti.

Kao VFX umetnik, animator i supervizor radio je na većem broju filmova od kojih je poslednji (Malmkrog – red. Cristi Puiu) dobio Zlatnog medveda na filmskom festivalu Berlinale 2020. godine.

Autor je kratkih igranih i animiranih filmova, poslednje dve decenije radio je kao kreativni direktor, motion dizajner, animator (K&GW – NS, Peter Gregson, BLLOC – Berlin, BVK – Berlin, House of Apex – Los Angeles, Kingsland – New York, Share – Belgrade).

Učestvovao je na izložbama, umetničkim projektima i kongresima u zemlji i inostranstvu sa temom „Kreativnost veštačke inteligencije“. Reditelj je i koproducent igranog web serijala „Prvi Servis“.

U okviru NSFF Živa Stanojević učestvovaće na panelu Vizuelni efekti u filmskoj industriji“.

Nazad
sr_RSSR