predrag joldić

Predrag Joldić / Srbija

tehnički direktor u ILBE Studios

Predrag Joldić je tehnički direktor u ILBE Studios i jedan od osnivača studija za animaciju Furuna Crafts i Aimi Studio.

Predrag je rođen 1978. u Novom Sadu. Poznat je po svom doprinosu u kreiranju 2D i 3D virtuelnog sadržaja za video igre, video produkciju i druge aplikacije, kao i po svom radu kao programer, projektant tehničkih rešenja i istraživač novih tehnologija čime se bavi skoro trideset godina.

U periodu od 2020. godine do danas, preuzeo je odgovornu ulogu u ILBE Studios, kao senior tehnički direktor, gde teži ka razvoju kompanije na svim nivoima. Njegov fokus je intenzivan rad na primeni tehnologija u skladu sa međunarodnim standardima za animirani film. Dodatno, radi i na razvoju Internog trening centra, omogućavajući edukaciju i obuku kadrova. Njegovo usavršavanje na polju animiranog filma doprinelo je unapređenju načina rada u ovom dinamičnom području.

Kao jedan od osnivača kompanija Furuna Crafts i Aimi Studio, odgovoran je za uspešnu realizaciju raznovrsnih projekata u domenu 3D i 2D animacije, VR tehnologije kao i kreiranja inovativnih sistema za budućnost animacije.

Predrag Joldić je svojom raznovrsnom karijerom doprineo različitim oblastima umetnosti i industrije, istražujući nove tehnologije i primenjujući svoje veštine u stvaranju virtuelnog sadržaja i tehničkih rešenja.

Predraga ćete imati priliku da čujete 24. septembra u 11 časova, u bioskopu Arena Cineplex, gde ćemo razgovarati prvom animiranom serijalu proizvedenom u Srbiji „Puffins Impossible“, odmah nakon projekcije izbora epizoda iz pomenutog serijala, koji je kreiran u ILBE Studios, a produciran u Archangel Digital Studios, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nazad
sr_RSSR