piter nali

Piter Nali / Kanada

direktor animacije i vizuelnih efekata u ILBE Grupi

Piter Nali je direktor animacije i vizuelnih efekata u Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) Grupi i šouraner animiranog serijala Puffins Impossible u ILBE Studios.

Piter je radio je na više od 20 međunarodnih igranih filmova kao supervizor vizuelnih efekata, uključujući filmove, „Crni leptir“ sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi, „Neizvesna bitka“ sa Džejmsom Frankom i dobitnikom Oskara Robertom Duvalom, kao i film „Potraga za Stiv Mekvinom“, u režiji Marka Stivena Džonsona (Ghost Rider).

Bio je ključna osoba u ideji i vizuelnom razvoju dugometražnog animiranog filma „Misija Arktik“ (Arctic Dogs), u kojem je talentovani Džeremi Rener pozajmio glas, uz oskarovce, Andželiku Hjuston i Džona Klisa. Pored toga, Piter je napisao i režirao brojne epizode izuzetno uspešnih animiranih spin-off serijala, „Arctic Friends“, kao i „Puffins“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi. Danas je šouraner serijala ,,Puffins Impossible”, u kojem Džoni Dep nastavlja da pozajmljuje karakter i glas glavnom junaku Džoniju Pafu.

Pored velikog produkcionog iskustva, Piter Nali je nadgledao otvaranje studija i realizaciju produkcija u raznim delovima sveta: Kanadi, Italiji, Bahreinu, Mumbaju, Singapuru, kao i u ILBE Studios u Srbiji.

Piter Nali je bio uvaženi gostujući predavač na Kualalumpurskoj nedelji dizajna (Malezija), „CG“ Overdrajvu (Singapur) i učestvovao je kao ekspert-panelista na festivalu animacije TAAFI (Toronto, Kanada). Pored toga, dobitnik je nekoliko nagrada za rad u oblasti vizuelnih efekata i digitalnog dizajna, među kojima su nagrade Madridskog filmskog festivala, Vorner mjuzika, Steš magazina i Kanskog lava. Piter je vodio kurseve kompozitinga na međunarodno priznatom koledžu Šeridan (Okvil, Ontario) i kurseve iz izrade storiborda za animaciju, filmskog jezika animacije i digitalnog mat slikanja u Centru za izradu priča pri koledžu Sentenijal (Toronto, Kanada).

Pitera ćete imati priliku da čujete 24. septembra u 11 časova, u bioskopu Arena Cineplex, gde ćemo razgovarati prvom animiranom serijalu proizvedenom u Srbiji „Puffins Impossible“, odmah nakon projekcije izbora epizoda iz pomenutog serijala, koji je kreiran u ILBE Studios, a produciran u Archangel Digital Studios, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nazad
sr_RSSR