marija jelušić

Marija Jelušić / Srbija

montažerka animiranog serijala Puffins Impossible u ILBE Studios

Marija Jelušić je montažerka animiranog serijala Puffins Impossible u ILBE Studios.

Marija je rođena 1995. godine u Beogradu. Završila je Petu beogradsku gimnaziju, nakon čega je upisala Fakultet dramskih umetnosti i diplomirala na odseku za montažu.

Karijeru je započela još kao studentkinja, na televiziji, zatim u produkciji Insajder, gde se najviše bavila montažom kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih formi.

Montažerka je nagrađivanog dokumentarnog filma End of the Road koji je imao svetsku premijeru na Palm Springs International ShortFest-u, kao i mnogobrojna festivalska prikazivanja širom sveta. Radila je na više igranih filmova u domaćoj produkciji, a stekla je i značajno iskustvo u oblasti montaže za potrebe marketinga.

Od 2021. godine radi u ILBE Studios-u u Beogradu kao montažerka animiranog serijala Puffins Impossible.

Mariju ćete imati priliku da čujete 24. septembra u 11 časova, u bioskopu Arena Cineplex, gde ćemo razgovarati upravo o prvom animiranom serijalu proizvedenom u Srbiji „Puffins Impossible“, odmah nakon projekcije izbora epizoda iz pomenutog serijala, koji je kreiran u ILBE Studios, a produciran u Archangel Digital Studios, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nazad
sr_RSSR