Đorđe Marković

Đorđe Marković / Srbija

game developer u Bohemian Pulp

Đorđe Marković je game developer, a poslednje četiri godine radi na video-igri Let Bion Be Bygones.

Stekao je formalno obrazovanje u oblasti grafičkog dizajna. Odmalena je zaljubljenik u video-igre i crtanje. Već u osnovnoj školi je kreirao nekoliko kratkih interaktivnih animacija u flash-u, po uzoru na Joe cartoon. Kao frilenser bavio se grafičkim dizajnom sedam godina, dok ga je najviše privlačio rad na UI ilustracijama i animacijama za video-igre.

Pre šest godina, sa sadašnjom suprugom Marković se zaposlio u novosadskoj firmi koja se bavi izradom 3D video-igara, da bi pre četiri godine započeo rad na video-igri Let Bion Be Bygones. Godine 2019. Marković je ostvario kontakt sa direktorom MicroProsea koji je poželeo da bude njegov izdavač, te je od tada zaposlen kao full time game developer. Ubrzo, Marković postaje aktivan član SGA.

Ove godine, dobio je mentorsku finansijsku podršku za mlade inovativne kompanije, čime njegova firma i zvanično postaje DOO sa petoro zaposlenih. U planu je da se demo Let Bions Be Bygones pusti u javnost na Steam Next Fest-u u oktobru ove godine, dok je plasiranje celovite igre u planu za početak naredne.

Nazad
sr_RSSR