anđelka janković

Anđelka Janković / Srbija

direktorka marketinga i komunikacija u ILBE Studios

Anđelka Janković je direktorka marketinga i komunikacija ILBE Studiosa od osnivanja, 2020. godine.

Radila je na uspostavljanju ILBE Studiosa, sa ograncima u Beogradu i Novom Sadu, i postavila temelje brenda, interne i eksterne komunikacije, HR-a i zapošljavanja itd. Danas vodi MarkComm tim koji se svakodnevno bavi employer brendingom, razvojem brenda i projekata studija, njihovom promocijom, organizacijom internih i eksternih događaja i sl.

Anđelka ima bogatu karijeru u oblasti produkcije, marketinga i komunikacija u sferi filma, pozorišta, festivala, umetnosti i kulture. Vodila je marketing i komunikacije u 2i Film i Blitz distribuciji baveći se distribucijom nezavisnih i studijskih filmova gde se ističu Disney, Warner Bros i naslovi poput Loving Vinsent. Dugogodišnju karijeru izgradila je kao producentkinja Bitef teatra, a zatim kao direktorka marketinga i komunikacija Bitef festivala vodeći zapažene nagrađivane kampanje. Osnivačica je agencije za konsalting, produkciju i marketing umetničkih projekata Kulturifik sa bogatim iskustvom rada na festivalima Bitef, Radost Evrope, FAS – Festival Asiteža Srbije itd.

Volontirala je i bila deo tima za lokalizaciju projekta Inspiring girls. Anđelka je alumni kluba programa Podeli svoje znanje postani mentorka u okviru kog je članica Kluba mentorki i Alumni programa. U 2020. bila je mentorka u programu Kreativno mentorstvo i u programu Tvoje mesto u Srbiji u organizaciji Crta.

Anđelku ćete imati priliku da čujete 24. septembra u 11 časova, u bioskopu Arena Cineplex, gde ćemo razgovarati prvom animiranom serijalu proizvedenom u Srbiji „Puffins Impossible“, odmah nakon projekcije izbora epizoda iz pomenutog serijala, koji je kreiran u ILBE Studios, a produciran u Archangel Digital Studios, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Nazad
sr_RSSR