džon sevidž

Holivudski glumac, zvezda filmova „Lovac na jelene“ i „Kosa“ Džon Sevidž vraća se u Novi Sad i to povodom prvog internacionalnog filmskog festivala „Novi Sad film festival“ koji će obojiti kraj septembra u glavnom gradu Vojvodine.

džon sevidž

Ovaj slavni umetnik, biće počasni gost festivala, dobitnik stranog laureata za doprinos filmskoj umetnosti internacionalnoj kinematografiji, kao i predsednik žirija takmičarske selekcije Best Pitch, koja je važan deo Industry programa, i koja je dokaz da izazovi mogu lako da se prevaziđu kada se okupimo zajedno. Takođe, Sevidž će tokom svog boravka održati predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U okviru Industry programa, Novi Sad film festival raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale. Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona. 

Pobednički filmski projekat selekcije Best Pitch dobiće nagradu u iznosu od 1.000.000 dinara.

Uslovi konkursa nalaze se na linku,a svi zainteresovani mogu da pošalju prijave na competition@nsff.rs. Rok za prijavu je 17. septembar 2023. u ponoć. Partner ovogodišnje selekcije Best Pitch je Schweppes.

Publika će u okviru Novi Sad film festivala, od 21. do 24. septembra gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nije imala priliku da vidi do sada.

Foto: Promo

Nazad
sr_RSSR