28sep20:0021:30Penal i seksualni život Ane Đ.20:00 - 21:30(GMT+02:00) Kulturni centar Novog SadaSelekcija:A Sad Novi

Kada?

(četvrtak) 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

O događaju

Film Penal i seksualni život Ane Đ. nema klasičnu narativnu strukturu, kroz radnju se provlače scene iz predstave ali sagledane iz nekih drugih uglova, koje ne vuku radnju napred onim što se govori, već onim što se iz ugla publike ne vidi.Ako bi i morao da se definiše žanr onda bi to bila komedija u stilu Vudija Alena o strahu, seksu, maskama i igri. Glumci igraju likove koji nose njihova imena, dešavanja su inspirisana procesom rada na predstavi ali su svi emotivni odnosi fikcija. 

Rediteljka Milica Stojanov 
Scenario Ana Đorđević, po ideji Slobodana Šuljagića
Producenti Željko Mitrović, Slobodan Šuljagić
Uloge Marta Bereš, Ervin Palfi, Milovan Filipović, Bojana Milanović, Sanja Ristić Krajinov, Marko Marković, Bojana Tušup, Marko Savković, Tanja Pjevac, Peđa Marjanović, Jelena Simić, Isidora Rajković, Miroslav Fabri, Tijana Maksimović, Jugoslav Krajnov, Željka Lasić
Kompozitori Ervin Ereš i David Klem 
Direktor fotografije Zoltan Savin 
Montaža Goran Milanović 
Produkcija Apollon
Kolor korekcija Pavle Nikić 
Kasting direktorka Bojana Tušup 
Kostimografija Tanja Korać, Nevena Saraković 
Scenografija Dušica Ilić, Ljubica Milanović 
Izvršni i kreativni producent Slobodan Šuljagić 
Trajanje 86 minuta
Zemlja Srbija
Jezik Srpski
Žanr Drama

Sinopsis

Za vreme pandemije korona virusa, Srpsko narodno pozorište postavlja predstavu po romanu Pitera Handkea „Golmanov strah od penala“. Suočeni sa sveopštim strahom kao stanjem svesti u celom svetu, svi akteri ove predstave nalaze se pred pitanjem vredi li ovo što rade, ta luda strast koja ih uprkos svim privatnim problemima tera da stanu na pozornicu i odigraju predstavu. Ta potreba da stave „maske na lica“ bežeći od svojih privatnih života ih na kraju nagoni da skinu sve ostale maske i zapravo se ogole, jer jedino tako ogoljeni i mogu odigrati predstavu. Predstavu adaptira i režira pozorišna reditaljka Ana Đerfi, koja u trenutku postavke, nakon dugo vremena uspostavlja sad već duži partnerski odnos sa muškarcem koji joj se sviđa, ali se suočava i sa problemom koji nosi oduvek, a to je stanje aseksualnosti koje se javlja isključivo kada režira. Ana pokušava da psihoterapijama, suludim odlukama i razgovorima reši taj problem, koji joj na kraju postaje kobni ultimatum – ili će zadržati partnera ili neće više režirati. I jedno i drugo za Anu predstavlja nemoguću odluku.

sr_RSSR