22sep20:1521:20Mitsuki Sekai / Japan20:15 - 21:20 Kulturni centar Novog SadaSelekcija:Internacionalni film

O događaju

Mitsuki Sekai je nesvakidašnji diptih sačinjen od dva kratka filma japanske rediteljke Marine Cukade.Na ovaj način objedinjen, film je premijerno prikazan na festivalu Bildrauch (Ludilo slike) u švajcarskom gradu Bazelu. Prikazivanje na Novi Sad film festivalu je drugo prikazivanje ovog filma i ujedno regionalna premijera.

Dok je odrastala, Marina je bila introvertna i nije mogla da se poveže sa svojom braćom i sestrama, ili drugovima iz odeljenja. Utočište od usamljenosti pronašla je u bioskopima i, konačno, na studijama na filmskoj akademiji. Svi njeni filmovi su autobiografski.

Ukupno trajanje oba filma je 66 minuta, a Marina Cukada potpisuje scenario i režiju.

mitsuki

Sinopsis

Mitsuki je priča o tinejdžerki koja piše roman, zaljubljena je u drugaricu iz odeljenja i pronašla je utočište koje pripada samo njoj: muzika.

U filmu Sekai srećemo Aki, koja je nesrećna u školi i zbog toga se povlači u svoje knjige, dok se Jumi, mlada žena, bori sa svojim snovima baveći se muzikom. Obe pronalaze utehu u noći. Film Sekai bio je nominovan na Japan Asia film festivalu u selekciji Japan Cuts Award.

sr_RSSR