best pitch

Zatvoren je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, koju je raspisao Novi Sad film festival, i koji je bio posvećen onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale.

U uži krug konkursa ušli su filmovi: „Levant“, Una Radić; „15 i po“, Mišo Obradović; „Po meni se ništa neće zvati“, Đorđe Vojvodić; „Vožnja biciklom sa Zolijem Turčinom“, Sabolč Tolnai; „Plod“, Maša Šarović; „Sunce, nikad više“, David Jovanović; „Vetre, pričaj sa mnom“, Stefan Đorđević; „78 dana“, Emilija Gašić.

Najbolji film koji će dobiti milion dinara biće proglašen 24. septembra u 11 sati na pres konferenciji koja će biti održana u Kulturnom centru Novog Sada.

Žiri ovogodišnje Best Pitch selekcije čine glumac Džon Sevidž, koji je predsednik žirija, kao i direktorka fotografije Maja Radošević i filmska producentkinja Ida Vajs.

Publika će u okviru Novi Sad film festivala, od 21. do 24. septembra gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nije imala priliku da vidi do sada.

Partner ovogodišnje selekcije Best Pitch je Schweppes.

best pitch
Nazad
sr_RSSR